Ervaringen

Deze mensen gingen je voor

Lees de ervaringen van cliënten die ik heb mogen begeleiden in hun proces naar een gezond gewicht, balans en een goed gevoel.

TUSSENDOEL BEHAALD!

Marlou

In mei ben ik mezelf best wel tegen gekomen en merkte dat de smoesjes ook echt smoesjes waren terwijl ik me niet beter ging voelen.. Ik wilde nu écht wat aan mezelf gaan doen zodat ik toch de nodige kilo’s kwijt ga raken en beter in m’n vel kom te zitten. Om weer echt van het leven te kunnen genieten!

Ik kreeg de tip om eens bij ikennujij op gesprek te gaan, want er waren veel positieve ervaringen bij mij uit de buurt! Zo gezegd zo gedaan, en nog geen week later zat ik bij Heidi aan tafel en voelde het meteen heel goed en wilde de kans graag met beide handen aanpakken!

Inmiddels met wat hobbels op de weg toch al 12 kilo kwijt en  ben ik toch al wel trots op mezelf! Het eetplan is heel goed vol te houden en zo heel anders hoef je er niet voor te gaan eten. Doordat je zelf je eetplan bepaalt, ben je veel bewuster met je voeding bezig. Ik heb zelfs nieuwe soorten groente ontdekt die erg lekker zijn en in veel gerechten terug komen. Heidi motiveert je ook door af en toe eens recepten uit te delen en zo eet je ook eens wat anders en wordt eten koken echt een feestje, door alle kleuren, geuren en smaken!

Ruim 42 kilo afgevallen en 127 cm kwijt!

HET VERHAAL VAN

Henrike Pitlo

In november 2022 was ik zo klaar met dik zijn en na veel zoeken naar een nieuwe levensstijl kwam ik op Facebook ikennujij tegen. Ik had één duidelijke mededeling ik wil geen pillen en shakes, maar gewoon met het gezin mee eten en dat kan bij ikennujij.

Ik ben op 14 februari 2023 begonnen en nu ruim een half jaar verder ben ik 42 kilo afgevallen. Mijn doel was 30 kilo, maar ik vind deze levensstijl zo fijn dat ik doorga. De begeleiding is zo fijn en dat motiveert ook. En vooral het meedenken en de adviezen; zo moest ik laatst proberen om stabiel te blijven terwijl ik juist nog meer er af wil, maar Heidi gaf aan dat het heel belangrijk is. En ja hoor, ook dat lukt heel goed maar ook terug naar het schema gaat goed dus nu klaar om nog wat kilo’s  kwijt te raken.

TUSSENDOEL BEHAALD!

Jenny Hartgers

Blij dat ik me destijds heb aangemeld bij ikennujij.
Het plan is goed vol te houden omdat het niet als een dieet voelt. Eigenlijk geniet ik nu meer van mij eten dan ooit te voren.

Ik heb nu eindelijk echt het vertrouwen dat dit voor altijd mijn leefstijl wordt en blijft. 
Er is altijd een basis om op terug te vallen en het is een heerlijk gevoel om zelf de regie te hebben over het eten.

HET VERHAAL VAN

Aletta Rehorst

"Wat ben ik blij dat ik de beslissing heb genomen!"

Nadat ik al een tijd mijn gewicht omhoog zag gaan maar zelf geen idee had wat ik hieraan kon doen, heb ik de beslissing genomen om een intake bij IkennuJij aan te vragen.

In april 2023 ben ik begonnen met deze nieuwe levensstijl. Na wat gepuzzel in het begin werd het al snel een gewoonte. Omdat je net als de rest van het gezin eet is het ook goed vol te houden. Ik heb al die tijd geen enkele keer een hongergevoel gehad. Ook als je uit eten gaat is er genoeg te vinden wat in het schema past. 

Voor mij werken de contactmomenten met Heidi en de rest van het positieve team ook heel goed. Hier krijg je nog extra advies. Voor mij bijvoorbeeld: wat eet je als je daarnaast ook intensief sport.

Ik heb nu na een kleine 5 maanden mijn streefgewicht bereikt – 18 kg.
Ook nu houdt de begeleiding niet op. Dat is ook wel heel prettig.

Ik kan iedereen de methode van IkennuJij aanbevelen.

"Wat ben ik blij dat ik de beslissing heb genomen!"

TUSSENDOEL BEHAALD!

Antje Kamphuis

Eind april  2023 zag ik een berichtje van Heidi ikennujij op Facebook langskomen.
Ik herkende wat ze zei over diverse manieren om af te vallen en daarna weer terug op het oude gewicht als je ermee bent gestopt.

Ook ik heb de shakes en het KHA geprobeerd maar het was het allemaal net niet! Afspraak gemaakt voor een intake en het voelde gelijk goed. Het gaat ook erg goed, het is gemakkelijk vol te houden omdat het geen dieet is maar een andere manier van eten. Weegschaaltje staat nu standaard bij op het aanrecht en uit de basisregels valt genoeg te kiezen. Ik krijg ook wel lekkere gerechten om eens wat anders te eten. Al met al ben ik nu al mooi op weg naar het streefgewicht dankzij Heidi en ikennujij!

Voor anderen zeg ik: Veel succes allemaal!

"Dit gewicht draag ik niet meer mee en dat voelt goed!"

TUSSENDOEL BEHAALD!

Wendy Testerink

Ik ben eind mei begonnen omdat ik zelf vond dat het zo niet langer kon. Via een vriendin ben ik terecht gekomen bij ‘ik en nu jij’. 

De intake verliep soepel en ik had er direct een goed gevoel over. Het is nu eind augustus en ik ben al bijna 15 kg kwijt! 

Het gaat mij makkelijk af, geen hongergevoel of snaaimomenten. Ik heb hierdoor een erg prettige ervaring die echt loont in wat en hoe je het doet. Een echte aanrader!

HET VERHAAL VAN

Helna Solleveld

Na meerdere pogingen om af te vallen wilde het maar niet lukken om het gewicht eraf te houden. Na jaren last gehad te hebben van zwaar overgewicht en ik veel lichamelijke klachten kreeg, was de maat voor mij eigenlijk al vol.

Maar toen onze zoon en schoondochter een trouwdatum vast stelden was de knop helemaal om. Dit wilde ik niet langer. Ben toen via Facebook op de pagina van Heidi terecht gekomen. Na een intake gesprek dacht ik, dit is het. Dit kan ik volhouden de rest van mijn leven. 29 maart 2022 ben ik begonnen bij Heidi (Ik en nu Jij). Het afvallen ging razendsnel. Ik had totaal geen hongergevoel en voelde me er goed bij. Onder de goede begeleiding en altijd positieve instelling van Heidi kom je zover. Het wordt een leefgewoonte. Het gaat in je hoofd zitten. En als je dan eens wat lekkers neemt, voel je je niet meteen schuldig. Het mag, af en toe wat lekkers. Zo houd je het ook vol.

Het is nu 28 maart 2023. Eén jaar later en ik ben nu 27 kilo afgevallen en in omtrek totaal 106 centimeter kwijt. Ik zit onder mijn streefgewicht. Zo heb ik wat speling wanneer ik eens iets bijzonders heb en kom ik niet meteen daarboven. Af en toe schommelt het gewicht een beetje, ons meer, ons minder, hier moest ik wel aan wennen. Net als aan het geestelijke en lichamelijke, welke nog niet altijd op één lijn zitten. Dit gaat ook goed komen.

Ik ben supertrots op het feit dat ik zoveel bereikt heb. Ik voel me stukken beter en heb nagenoeg geen klachten meer. Dit ga ik volhouden!

Ik wens iedereen die deze stap neemt en kan nemen heel veel succes, het gaat je lukken!

En dikke pluim voor de begeleiding van Heidi!

HET VERHAAL VAN

Monique van de Hel

Mijn naam is Monique van de Hel en ik heb een jaartraject bij Ikennujij gevolgd.

Door gezondheidsklachten wist ik dat er iets moest gebeuren. Mijn nierfunctie ging achteruit en mijn arts adviseerde mij dringend om mijn overgewicht aan te pakken. Zijn voorstel was een maagverkleining, maar dit zag ik niet zitten.
Mijn dochter heeft positieve ervaringen met de ikennujij-methode en raadde mij aan om dit ook te gaan proberen. Deze methode vond zij goed vol te houden en ze wist zeker dat het mij ook zou lukken!

Zo gezegd, zo gedaan… December 2021 ben ik begonnen en oktober 2022 ben ik 30 kilo kwijt! Maar het allerbelangrijkste; mijn nierfunctie is flink verbeterd.

Vooraf was ik sceptisch. Bij het intakegesprek werd het plan besproken en ik dacht echt; ‘hoe moet mij dit gaan lukken?’ Maar met de goede begeleiding vanuit ‘ikennujij’, de adviezen en ondersteuning van mijn dochter kwam ik in het ritme en wist ik mij aan het eetpatroon aan te passen. De kilo’s vlogen er vanaf!

Met de ikennujij-methode pas je vooral je levensstijl aan en ben je voor je gevoel niet op dieet. Dit gaat mij tot op heden prima af en nu ben ik vooral bezig met het vinden van een balans om op gewicht te blijven. Maar met de ondersteuning en begeleiding vanuit de ikennujij praktijk weet ik zeker dat dit gaat lukken!

AFVALLEN?
ZO KAN HET OOK

Begin oktober ben ik begonnen met het jaartraject bij Heidi en heb nog geen dag spijt gehad. Sterker nog, was ik hier maar eerder mee begonnen!
Naast het feit dat ik goed afval, zit ik ook lekkerder in mijn vel. Voeding is zo belangrijk voor je fysieke, maar ook mentale gezondheid en dat merk ik.

Eindelijk iets gevonden waarbij ik geen hongergevoel heb, niet keihard hoef te sporten, maar toch goed afval. Inmiddels ben ik twee maanden op weg en ruim 10 kilo afgevallen.
Sinds mijn tiende, wat twee derde van mijn leven is, ben ik al aan het jojoën. Vanuit huis een bourgondische leefstijl gecreëerd en ja, als je dan aanleg hebt, vliegen de kilo’s eraan. Ik had echt alles al geprobeerd. Van meer sporten en proberen om zelf beter op te letten, koolhydraatarm, tot de meest extreme crash diëten waarbij ik soms maanden lang leefde op drie shakes per dag. Het gevolg van mijn dieet was in eerste instantie dat ik snel en veel afviel, maar dat de kilo’s er daarna weer op kwamen plus alle extra kilo’s.

De laatste paar jaar was ik wel op mijn hoogtepunt qua gewicht en het begon al een hele tijd geleden. Als ik een foto van mezelf terug zie dan besef ik pas dat ik echt wel te zwaar was. Ik heb uiteindelijk de stap genomen om een traject bij Heidi te volgen, omdat ik klaar was met al het diëten en gejojo. Van Heidi leer je een nieuwe leefstijl aan, waarbij je af en toe ook bewust wat lekkers kan snoepen. Door deze leefstijl ben ik juist meer van alles aan het genieten. Eerder stopte ik zomaar wat in mijn mond, nu doe ik het bewust. En zeg nou zelf, het is toch ook meer genieten als je wat lekkers neemt, omdat je het hebt verdient! Geen schuldgevoel meer achteraf en geen opgeblazen buik meer. Ik krijg voldoende binnen en daarnaast krijg ik ook nog alle vitaminen binnen die ik nodig heb!

Ik ben super blij dat ik bij Heidi terecht ben gekomen en elke keer ga ik weer blij weg, vanwege de goede resultaten! Ik zal het om deze redenen zeker aanraden om te starten met het traject en ervaar zelf hoe gezond, bewust en toch lekker voeding kan zijn.

HET VERHAAL VAN

Susanne van de Boom

Ik had wel vaker wat methodes geprobeerd, maar viel toch weer terug in het “oude” patroon. Ik heb geen “jojo” figuur, kom niet snel aan in kilo’s, maar ben “zwaar gebouwd”. Mijn lichaamsbouw “past” bij mij wordt er dan al snel gezegd. Toch zat ik zelf niet helemaal lekker in m’n vel en wilde ik eigenlijk dat de weegschaal minder kilo’s zou gaan aangeven.

Afgelopen december kreeg ik de diagnose “lipoedeem”. Ik had al lange tijd erg last van mijn benen, vooral pijn in de onderbenen vanaf mijn achillespees. Wat kon dat nou toch zijn? Hiervoor ben ik in behandeling bij de fysiotherapeut geweest, maar dat hielp niet. Toen naar de huisarts, zij stuurde mij door naar een huidtherapeute en daar werd duidelijk dat ik de aandoening “lipoedeem” heb.

Ik ben gaan googelen op “lipoedeem”en kwam er al snel achter dat benen en billen een “gevarenzone” zijn voor deze aandoening. Benen en billen zijn voor mij altijd punten geweest waarvan ik vond dat ze te dik waren…tijd voor actie dus!

Op Facebook had ik al een tijdje “ikennujij” gevolgd. Ik zag mooie resultaten voorbijkomen en heb de stoute schoenen nog maar een keer aangetrokken en mezelf aangemeld.

Tijdens de intake werd mij al snel duidelijk dat een groot voordeel van het plan van Heidi het “gewone” eten is. Geen pillen, shakes, poedertjes, calorieën tellen, koolhydraten en vetten bijhouden op een app. Ik vind dat allemaal een “gedoe” en word er onrustig van. De begeleiding vind ik fijn, er wordt naar je geluisterd. Door het opschrijven houd je goed overzicht. Ik schrijf ook altijd op wanneer ik bijvoorbeeld uit eten ben geweest of een dagje uit of een verjaardag heb gehad. Er zit natuurlijk ook weleens een dag bij dat het even niet lukt, maar met dit plan is het goed te doen om de draad weer op te pakken!

Op 18 januari 2021 ben ik gestart met het plan en wanneer ik dit schrijf, 23 september 2021, ben ik 17,3 kg kwijt. Zelfs mijn benen en billen zijn afgevallen, heerlijk!!! 
Je leert door dit plan wat goede keuzes zijn wat betreft eten, maar je leert ook dat je deze keuzes zelf moet maken. Blijven volhouden is nu van belang. Ik zit op dit moment in mijn balansperiode. Dat is best nog wel wat lastig omdat je toch op sommige verjaardagen en feestjes weer wat makkelijker wordt met het nemen van lekkere, vaak verkeerde, dingen.

De weegmomenten blijven belangrijk en ik wil er voor blijven gaan! Er “moet” eigenlijk nog ongeveer 5 kilo af. Dit gaat me lukken! In december ga ik met mijn man een aantal dagen naar Curaçao dus dat vooruitzicht is een mooie stimulans om voor die laatste kilo’s te gaan.

Volhouden wil ik echt. Kleding kopen is leuker en makkelijker en ook de complimenten neem ik graag in ontvangst. Mijn zelfbeeld is gegroeid en dat is fijn! En een fijne bijkomstigheid is dat ik door het afvallen (en mijn hulp van de huidtherapeut) mijn “lipoedeem” aardig goed onder controle heb en de steunkousenpanty niet hoef te dragen.

Succes allemaal!

EEN MOOIE ERVARING

Sinds januari ben ik bij Heidi gestart voor een jaartraject. Ik zag steeds die mooie resultaten voorbij komen op Facebook dat ik de stoute schoenen aan heb getrokken en ook ben gestart. Ik ben heel erg blij dat ik dat heb gedaan! Ik ben inmiddels 5 maanden verder en ben al ruim 18 kg kwijt. Je volgt eigenlijk niet echt een dieet, maar past je voedingspatroon aan. Geen pillen of supplementen, maar gewoon gezond eten en met kleine aanpassingen in je eetpatroon val je af. Tussendoor heeft Heidi goede tips en heb je tussendoor een vraag dan kun je haar tussendoor altijd benaderen of advies vragen in de app groep van alle deelnemers van Heidi. Ik vind het ook fijn dat het voor minimaal 1 jaar is. Ik heb nu bijna mijn streefgewicht gehaald, maar wil dat natuurlijk ook houden. Ik weet zeker dat Heidi mij hier heel goed mee gaat begeleiden. Ik kan het iedereen aanraden. Als ik dit vooraf had geweten, dan was ik al veel eerder gestart!

HET VERHAAL VAN

Brenda

Wat ben ik blij dat ik gestart ben bij Ikennujij, nu een jaar geleden.
Samen een streefgewicht afgesproken en dan eerst wekelijks en daarna maandelijks een consult met weegmoment.
Wat waren dat spannende momenten en zo gezellig tegelijk. Met jouw tips ben ik door de “dode momenten” gekomen en zo ons doel behaald. Ik ga nog even door om de laatste 5 kilo kwijt te raken die me nog in de weg zitten.

Dank voor je geduld en de fijne momenten.

Lieve groet,
Brenda

"Ik ben Heidi ontzettend dankbaar en ik kijk uit naar mijn ‘nieuwe’ leven waar ik mij veel gelukkiger bij voel."

HET VERHAAL VAN

Henriëtte Romijn

IK&NUJIJ veranderde mijn leven! Je wilt niet weten hoe vaak ik heb geprobeerd om kilo’s kwijt te raken. Maar het lukte NOOIT. Tot ik de weegschaal niet meer op durfde, mijn kleding niet meer comfortabel zat en mijn lichaam duidelijk aangaf dat de grens bereikt was. Met een bloeddruk van 195/105 en op het randje van diabetes moest ik nu wel. Ik moet nu voor mij zelf gaan zorgen, dacht ik begin mei 2019.

Van kinds af aan heb ik al een maatje meer, ben ik dol op lekker eten en kon ik elke dag van taart en gebak genieten. Daarom voor mij een hele uitdaging, maar met de begeleiding van Heidi gaat het mij ontzettend goed af! Deze stok achter de deur heb ik dus nodig gehad om uiteindelijk mijn eigen motivatie en doorzettingsvermogen te vinden. Door dit traject niet te zien als een dieet, maar als het veranderen van mijn levensstijl, zie ik zelfs de ‘lol’ ervan in! Ik wil gezonder leven en ik voel me er geweldig bij.
Ik ben nu een half jaar verder en ruim 20 kg afgevallen. Dit heb ik sinds mijn 16e niet meer gewogen. En daarbij is mijn visceraal vet (het vet in de buikholte, rondom de organen) van 12 naar 8 gedaald!

"Ik ben Heidi ontzettend dankbaar en ik kijk uit naar mijn ‘nieuwe’ leven waar ik mij veel gelukkiger bij voel."

HET VERHAAL VAN

Liesbeth

Toen ik op een dag ikennujij voorbij zag komen wist ik het…… Het is mijn tijd.
Na het zeer plotselinge overlijden van mijn vader in april vorig jaar was ik toe aan een positieve, levensveranderende manier van naar mijn gezondheid kijken.
Ik was al jaren te zwaar en had nooit de kracht om er echt iets aan te doen…..tot dat moment.

Het verlangen naar een gezond bmi ontstond en ik heb Heidi gebeld. Er was meteen een klik en ik besloot het jaartraject af te sluiten en dat was mijn beste besluit ooit. Heidi heeft mij op de rit gekregen en laten inzien dat er geen ideaal gewicht bestaat. Het gewicht waarbij jij je goed voelt is je ideale gewicht. In de afgelopen 9 maanden heb ik geleerd om het eetplan van Heidi toe te passen en dat is zo goed toe te passen in je dagelijkse leven en het hele gezin kan gewoon mee eten. Niks punten of calorieën tellen of kant-en-klare menu’s. Nee, gewoon normaal eten met wat basisregels zodat je het ook echt je hele leven kunt volhouden. 14 kilo eraf nu en ik voel me veel gezonder en zit beter in mijn vel. Nog 5 kilo te gaan tot mijn ideale gewicht. Die laatste paar kilo’s ga ik met de steun van Heidi te lijf. Ik heb goed geleerd te balansen maar nu is het tijd voor de laatste kilo’s en dan op naar de fotoshoot. Dat is namelijk de leuke actie die Heidi heeft,echt zin in.

Liefs Liesbeth

HET VERHAAL VAN

Bianca

Ik heb Heidi ontmoet bij de lady’s night (bioscoop) en ze had een goed verhaal wat mij erg aansprak. Intakegesprek gehad en daarna begonnen.
Het is super goed vol te houden en je hoeft geen calorieën of punten te tellen. Het is gewoon een andere manier van hoe je eet, gezonder en je mag best veel met basisregels. Ik ben nu 17 kg kwijt en op mijn streefgewicht. Ik ben nu aan het balansen.

Zit lekkerder in mijn vel en voel me prima allemaal dankzij Heidi en ikennujij.

" Ik kan het iedereen aanbevelen het is goed vol te houden."

HET VERHAAL VAN

Jacomien

Mijn naam is Jacomien, ik ben begeleid door Heidi en heb haar methode toegepast. Heidi is echt zo enthousiast en motiverend, ik had er elke week zin in om naar haar toe te gaan. Ook als het even wat minder ging wist ze me toch weer te motiveren. Inmiddels ben ik al 31 kilo afgevallen en heel blij met het resultaat! Ik voel me goed en zelfverzekerder. Wat ik zo fijn vind van Heidi is dat ze me ook nog begeleid nu ik op gewicht ben. Ik moet zeggen dat het echt heel goed gaat, ik weet zeker dat de knop bij mij om is en ik Heidi haar methode mijn hele leven vol kan houden. Zoals jullie kunnen zien heb ik de fotoshoot gehad van de actie, echt super om te doen en ik ben heel blij met het resultaat. Ik raad iedereen aan om met Heidi in zee te gaan. Het is iets wat je leven veranderd en met Heidi als stok achter de deur moet het zeker lukken. Ik ben in ieder geval super blij met de balans in mijn leven!

HET VERHAAL VAN

Trijnie van Bremen

Ik ontmoete Heidi op de kerstmarkt bij Groenrijk. Sinds de overgang ben ik behoorlijk aangekomen, meer dan 10 kilo. Vaak deed ik weer een poging om af te vallen maar dat lukte niet echt. Totdat ik Heidi tegen kwam! Het concept sprak me gelijk aan, maar het moment rond de december maand iets minder. Heidi wist mij toch te overtuigen dat dit niets uitmaakt en dat het geschikte moment niet bestaat, want we kunnen altijd wel een excuus bedenken om het niet te doen. Ik heb diezelfde avond gelijk een intakegesprek gepland en ben dus ook vanaf 1 december begonnen. Het is mij zo ontzettend mee gevallen. Ik heb nooit geen honger gevoel gehad alleen een goede balans gaan vinden dat is alles . Veel groente en fruit en het eten lekker kruiden dan is het ontzettend goed te doen . Ik eet meer dan ik ooit gedaan heb, alleen anders. Ik heb mijn eetgewoontes aangepast en ik voel me er zo goed bij, dat ik echt om ben.

Ik heb veel meer energie. Blij dat ik dit gedaan heb. Mijn man heeft met me meegedaan en is ook 10 kilo afgevallen. We blijven ervoor gaan. Heidi bedankt, super!

HEB JE NOG TWIJFELS?

Dan mag je altijd telefonisch contact met mij opnemen om deze twijfels te bespreken.
Samen kijken we naar jouw doel en of ik én mijn werkwijze bij je passen. Pas wanneer jij een goed gevoel bij mij hebt, kunnen we de mooiste resultaten behalen. Ik ben er voor jou om jouw levensstijl voor eens en voor altijd te veranderen!

IK EN NU JIJ

HEIDI DICKS

Gewichtsconsulent in Apeldoorn voor hulp bij het afvallen met een methode die werkt en voor iedereen haalbaar is. Afvallen zonder honger en moeilijk gedoe.

Gewoon normaal en gezond eten, dat is de sleutel tot succes. Ik begeleid jou naar een gezond gewicht en balans in het leven. Kom weer lekker in je vel want  je bent het waard!

© 2023 IK EN NU JIJ

PRIVACYVERKLARING

Tekst & design @verhalen-van